Hvordan dækker rejseforsikringen?

Hvordan dækker min rejseforsikring?

Du vælger selv, om din rejseforsikring fra Tryg skal dække i Europa eller hele verden. Du kan vælge hvor din forsikring dækker, ligegyldigt hvilken pakke du har behov for.

Du kan vælge mellem tre forskellige pakker, når du køber vores rejseforsikring – det er Basis, Udvidet eller Super. Du har også mulighed for at sammensætte din helt egen pakkeløsning ud fra de tre pakker.

Rejseforsikring Basis dækker sygdom og tilskadekomst. Herunder får du en række dækninger, der gør livet lettere, skulle du komme til skade eller blive syg under din rejse. Vi hjælper bl.a. med behandling, sygetransport, evakuering, krisehjælp, retshjælp og privatansvar. Vi sørger også for, at du har Tryg Lægehotline med, uanset hvilket pakke du vælger - så er der aldrig langt til en dansk læge, som kan rådgive om dine næste skridt.

Derudover har du mulighed for at vælge pakkerne Udvidet og Super, som dækker ved bl.a. ødelagt rejse, forsinkelse, selvrisiko på lejebil, en ekstra rejseledsager og meget mere. Så er du sikker på, at lige netop dine behov er dækket.

Du kan læse mere om de forskellige pakker til rejseforsikring.

Du kan vælge også at tilkøbe en afbestillingsforsikring. Du skal huske at købe den, inden du betaler første del af rejsens pris. Læs om afbestillingsforsikring.

Som kunde hos os kan du altid se din forsikring, når du logger på Min side.

Har du spørgsmål til din forsikring eller ønsker at ændre dine pakker? Vi er klar til at hjælpe dig.

  • Ring til os på  70 11 20 20.
  • Du kan også selv ændre din forsikring – det gør du på Min side.
Hvem er dækket af min rejseforsikring?

Det er hele din husstand. Forsikringen dækker alle jeres ferier i løbet af året – uanset om I rejser sammen, eller tager afsted hver for sig.

Hvad med delebørn? Hele familien skal kunne rejse sikkert, så vi dækker delebørn på samme vilkår som hjemmeboende børn - ligegyldigt om de har bopæl ved dig eller den anden forælder.

Med Rejseforsikring Super kan I endda tage en ekstra rejseledsager med uden meromkostning. Så skulle en ven eller veninde blive inviteret, er de også dækket, hvis de ikke selv er omfattet af egen rejseforsikring. 

Så står den på skitur i Alperne, charterferie på Rhodos eller en solotur til Caminoen, så står vi klar til at hjælpe.

Hvor dækker min rejseforsikring?

Du kan selv vælge, om din rejseforsikring skal dække i Europa eller hele verden. Er du i tvivl om, hvor i verden, du er dækket? Log ind på Min side, klik på "Forsikringsoversigt" og find din rejseforsikring i overblikket.

Hvis forsikringen kun dækker i Europa, men du skal på ferie uden for Europa, kan du nemt ændre området, hvor forsikringen dækker. Det gør du ved at trykke på din rejseforsikring i forsikringsoversigten. Herefter skal du finde knappen "Ret valgmuligheder", hvor du kan vælge hvilken geografisk område, forsikringen skal dække.

Hvordan dækker forsikringen, hvis min indtjekkede bagage er forsinket?

Dækningen ”Forsinkelse” dækker, når din bagage eller andet udstyr er forsinket i mere end tre timer i forhold til din ankomst til rejsemålet. Forsikringen dækker de udgifter til køb af tøj og toiletartikler, som du har behov for på grund af forsinkelsen. Det samme gælder hvis du har behov for at leje andet udstyr, fordi dit eget er forsinket. 

Er din bagage forsinket, er det vigtigt at du henvender dig til transportselskabet og får udleveret en PIR-rapport som dokumentation for forsinkelsen.

Erstatningen ydes op til den valgte sum på din forsikring. Summen gælder pr. stk. forsinket bagage, pr. døgn, i maksimalt 5 døgn. Forsikringen dækker ikke, hvis bagagen er forsinket på hjemrejsen, eller hvis forsinkelsen skyldes strejke.

Du kan nemt anmelde din sag på Min side.

Dækker forsikringen, hvis min bagage er bortkommet eller beskadiget?

Hvis du har købt årsrejseforsikring inkl. bagageskade, er du godt dækket ind, hvis dine ting beskadiges eller bortkommer - både når det er indtjekket som bagage ved flyrejser, eller når det medbringes under tog eller busrejser.

Husk at få en PIR rapport eller bagagekvittering som dokumentation for bortkomsten eller beskadigelsen. Vær opmærksom på, at transportselskabet har op til 21 dage til at fremskaffe din bagage. Er din bagage ikke fundet efter 21 dage, kan du anmelde dit krav til os på Min side.

Er jeg dækket, hvis jeg bliver syg på min rejse?

Med Basis-pakken får du dækningen "Sygdom og tilskadekomst", som dækker behandling i udlandet, syge- og hjemtransport og sygeledsagelse, så du ikke behøver at rejse hjem selv, hvis du skulle have brug for at blive transporteret hjem i tilfælde af sygdom eller tilskadekomst.

Med Udvidet-pakken får du også dækningen "Ødelagt rejse" som erstatter hele din ferie, hvis du er indlagt på et hospital i mere end halvdelen af dit ophold. Er du indlagt i kortere tid, dækker vi de dage, du er indlagt.

Kan jeg få hjælp til hjemtransport i forbindelse med sygdom?

Med dækningen "Sygdom og tilskadekomst", som udgør fundamentet for din rejseforsikring, er du dækket hvis du får behov for syge- og hjemtransport i forbindelse med sygdom og ulykke.

Er jeg dækket, hvis min ferie bliver ødelagt af sygdom eller ulykke?

Med dækningen ødelagt ferie, er hele rejsen dækket:

  • hvis din ferie bliver ødelagt i løbet af den første halvdel af rejseperioden,
  • hvis en af de medforsikrede rejsende indlægges i mere end halvdelen af den planlagte rejseperiode,
  • hvis du bliver hjemtransporteret eller hjemkaldt eller
  • i tilfælde af dødsfald blandt de medforsikrede rejsende. Dette kalder vi erstatningsrejse.

Er du ikke berettiget til erstatningsrejse, kan du være dækket for ødelagte rejsedøgn. Her er du dækket:

  • hvis du bliver indlagt på et hospital,
  • hvis en læges diagnose kræver, at du holder dig i ferieboligen,
  • hvis du bliver hjemtransporteret eller hjemkaldt,
  • hvis der er dødsfald blandt de medforsikrede rejsende, som er dækket af forsikringen.

Ødelagte rejsedøgn er relevant for dig, hvis mindre end halvdelen af din rejse påvirkes af de dækningsberettigede tilfælde eller hvis det sker i den sidste halvdel af rejsen.

Er jeg dækket, hvis jeg kommer til skade under farlig sport på min rejse?

Du er dækket i tilfælde af alle former for sport, inklusiv farlig sport, hvis du har du brug for behandling og hjemtransport, i tilfælde af, at du kommer til skade og bliver indlagt. Med Super-pakken får du dækningen "Ødelagt aktiv ferie", som dækker indlæggelse på hospital, der holder dig fra at være aktiv på din ferie, hvis feriens primære formål er at være aktiv.

Er du indlagt i mere end halvdelen af rejsen, dækker forsikringen hele ferien. Er du indlagt i kortere tid end det, er du dækket for de dage, hvor du er indlagt. 

Er jeg dækket i tilfælde af overfald på min rejse?

Skulle du komme ud for et overfald under din rejse, kan du få hjælp til at sætte dig i kontakt med en psykolog med det samme. Du kan også få hjælp, når du kommer hjem igen. Du skal senest have en henvisning fra din læge fire uger efter hjemkomsten.

Hvad dækker en enkeltrejseforsikring?

En enkeltrejseforsikring dækker op til 10 venner og familiemedlemmer på en rejse op til 18 måneders varighed. Enkeltrejseforsikringen er en god idé, hvis du ikke rejser så tit eller skal ud på en længere rejse. Med enkeltrejseforsikringen er du nemlig dækket præcis det antal dage, som din rejse tager. Du kan selv vælge om den skal gælde i EU/EØS eller hele verden. En enkeltrejseforening dækker sygdom, hjemkaldelse, eftersøgning, krisehjælp og meget mere.

Se betingelserne og læs mere om enkeltrejseforsikring

Dækker min rejseforsikring også skiferie?

Ja, med en rejseforsikring fra Tryg er du også dækket, når du skal på skiferie. Med dækningen "Sygdom og tilskadekomst" er du dækket, hvis du får brug for lægebehandling eller bliver indlagt, hvis du kommer akut til skade under din skiferie. Generelt dækker din rejseforsikring alle former for sport, når du er ude at rejse. Det gælder dog ikke, hvis der er tale om professionel sport.

Med dækningen "Ødelagt aktiv rejse" er du dækket, hvis din rejse bliver ødelagt som følge af indlæggelse. Er du indlagt i mere end halvdelen af rejsen varighed, og derfor ikke kan deltage i det primære formål for rejsen (fx ski), er du dækket for hele rejsen. Er du indlagt i kortere tid end det, er du dækket for de dage, du er indlagt. Det gælder både skiferie og andre aktive ferier, som fx dykke-, vandre-, golf-, jagt- og andre ferier med aktivitet som primært formål.

Jeg har også rejseforsikring gennem mit MasterCard. Hvordan er jeg dækket?

Du kan godt have en årsrejseforsikring hos os, selvom du har en rejseforsikring gennem MasterCard. Hvordan din MasterCard-rejseforsikring dækker, afhænger ofte af bank og korttype.

Din årsrejseforsikring dækker på samme måde, som den ellers ville gøre, hvis ikke du havde en rejseforsikring via dit MasterCard. Du kan dog kun anmelde skade ét sted. Du kan selv beslutte, hvor du anmelder din skade, men det er vigtigt, at du tydeligt oplyser, at du er forsikret flere steder … også selvom du kun kan bruge en af forsikringerne af gangen.


 

Hvor kan jeg se, hvordan jeg er dækket?

Som kunde hos os kan du altid se dine forsikringer og valgte dækninger, når du logger på ‘Min side’.

Sådan gør du: 

  1. Log ind på Min side.
  2. Gå ind under ‘Forsikringsoversigt’.
  3. Klik på navnet på den forsikring, du vil se.
  4. Klik på pilen til højre for navnet på forsikringen, så kan du se, hvilke dækninger du har valgt. Der er et ’flueben’ ud for de dækninger, du har valgt og et ’minus’ ud for dem, du har fravalgt. 
  5. klik på ’i’et’ og læs mere om, hvad dækningerne betyder.

Du er altid velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål eller vil ændre dine dækninger. Ring til os på 70 11 20 20

Du kan også selv ændre din forsikring – det gør du på Min side.

Hvordan bruger du din rejseforsikring?

Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker at afbestille min rejse?

Hvis du ønsker at afbestille din rejse, er det altid en god ide først at kontakte rejsearrangøren. Her kan du spørge til mulighederne for at afbestille, ombooke rejsen til en anden destination eller til et andet tidspunkt.

For at kunne afbestille skal du have afbestillingsdækningen, inden du bestiller og betaler en rejse. Ellers er du ikke omfattet af dækningen.

Læs om afbestillingsforsikring

Har du spørgsmål til din forsikring eller ønsker at købe afbestilling? Vi er klar til at hjælpe dig. Ring til os på tlf. 70 11 20 20.

Som kunde hos os kan du altid se din forsikring, når du logger på Min side. Her kan du også købe en afbestillingsforsikring.

Hvordan melder jeg en skade på min rejseforsikring?

Du anmelder en skade her på tryg.dk ved at logge på ’Min side’. Du kan anmelde skaden, når det passer dig, og du kan også se status på skaden.  

Sådan er forløbet, når du anmelder en skade: 

  • Du logger på Min side og vælger den forsikring, du har en skade på.
  • Du udfylder anmeldelsen og finder dokumentation frem, som der er behov for.
  • Vi opretter din skade, og så får du en kvittering på mail.
  • Vi behandler din skade.
  • Du får svar på mail, når der er truffet afgørelse om din skade. 

Har du behov for hjælp til at anmelde skaden online, eller har du spørgsmål til din forsikring? Ring til os – vi er vi klar til at hjælpe dig.

Skal jeg anmelde skaden med det samme, eller kan jeg vente til jeg kommer hjem fra rejsen?

Hvis du får behov for øjeblikkelig hjælp fx i forbindelse med indlæggelse pga. sygdom eller tilskadekomst, skal du kontakte Tryg Alarm. De har døgnåbent og sidder klar på telefon  +45 44 68 82 00.

Ved de fleste andre skader eller begivenheder kan du vente med at anmelde det online, til du kommer hjem.

Hvis din bagage bliver forsinket til din rejsedestination eller transitlufthavn, skal du blot sørge for at få det anmeldt i lufthavnen og få en P.I.R. (Property Irregularity Report) og gemme dit bagagebevis.

Bliver du fx bliver udsat for tyveri, skal det anmeldes til det lokale politi.

Hvilken dokumentation skal jeg bruge, når jeg anmelder en skade på rejseforsikringen?

Vi skal bruge dokumentation for din rejse, for skaden og for de ekstraudgifter, som du har haft i forbindelse med skaden.

Det kan fx være:

  • Originale rejsebilag.
  • Lægeerklæring.
  • Kvitteringer for udgifter– fx lægebesøg, medicin samt transport til og fra lægen.
  • P.I.R. (Property Irregularity Report) ved bagageforsinkelse, der dokumenterer skaden og kvitteringer for dine udgifter til tøj- og toiletartikler.

Hvis du har afbestilt en rejse, skal vi altid bruge rejsebilag og dokumentation for skaden eller årsagen til, at du har afbestilt. Husk, at det kræver, du har tilkøbt vores Afbestillingsforsikring.

Læs om afbestilling

Hvordan bestiller jeg et rejsebrev?

Et rejsebrev – som også bliver kaldt et rejsecertifikat eller rejsebevis – er et dokument, der beviser, du har en rejseforsikring. Det skal ofte bruges i forbindelse med visumansøgninger til lande uden for EU.

Kontakt os for at få et brev, der bekræfter at du har en rejseforsikring eller en ansvarsforsikring hos os.

Du kan ringe til os på tlf. 44 20 26 77. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at bestille dit rejsebrev. Du kan også bede om at blive ringet op - så kontakter vi dig snarest.

Læs mere og bliv ringet op

De italienske myndigheder vedtog en lov pr. 1. januar 2022, der indebærer at alle skiløbere som anvender alpine pister, skal have en gyldig ansvarsforsikring.

Medicinsk forhåndsvurdering, sundhed og psykologisk krisehjælp

Hvad er en medicinsk forhåndsvurdering?

Det er en medicinsk forhåndsvurdering, der giver dig sikkert svar på, om du kan få dækket behandling af din kroniske eller eksisterende sygdom, hvis den forværres på din rejse.

Læs mere om medicinsk forhåndsvurdering.

Hvordan får jeg en medicinsk forhåndsvurdering, så jeg ved, om jeg er rask nok til at rejse?

Du får en medicinsk forhåndsvurdering ved at tage vores elektroniske helbredstest, som du finder et link til nedenfor. Den giver en vurdering af, hvordan du er dækket for sygdom på din rejseforsikring. Det er vigtigt, hvis du er blevet syg eller har fået en skade, som du fortsat er i behandling for, eller hvis du har en kronisk sygdom.

Hvad skal du have klar inden testen?

Du skal bruge  cpr-nr.  og policenummeret på den person, der har købt rejseforsikringen for at tage helbredstesten.

Gå til elektronisk test

Hvordan er jeg dækket med det blå EU-sygesikringskort?

Husk at tage dit blå EU-sygesikringskort med på ferie, så har du ret til lægebehandling på lige vilkår med borgere i det land, du rejser i. Du kan risikere egenbetaling på visse behandlinger, hvis det er vilkårene i landet.

Tjek dato og årstal på kortet for at se, om det er gyldigt på rejsen.

Du bestiller det blå EU-sygesikringskort på borger.dk.

Vær opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker hjemtransport, hvis du får behov for det. I sådan en situation skal du have en rejseforsikring.

Tjek, hvordan din rejseforsikring dækker på Min side.

Hvor kan jeg samle mine rejseoplysninger, hvis jeg får brug for hjælp på rejsen?

Du kan downloade og printe et rejsekort, som indeholder kontaktoplysninger til Tryg og til Tryg Alarm, der er vores  24/7 alarmcentral.

Det er en god idé at skrive policenummeret på din rejseforsikring, når du udfylder og printer rejsekortet.

Her kan du downloade og printe dit rejsekort. Hav det med, når du rejser – så er vi kun et telefonopkald væk, hvis du får brug for hjælp.

Download rejsekort

Kan jeg få psykologisk krisehjælp, hvis der sker noget under min rejse?

Med rejseforsikring kan du og de medforsikrede, der er med på rejsen, få hjælp under og efter rejsen. Du kan for hjælp i forbindelse med fx:

  • akut sygdom, tilskadekomst eller dødsfald
  • røveri, overfald, ulykke, brand, eksplosion eller indbrud
  • eftersøgnings- og redningsaktioner
  • krig, borgerkrig, militær undtagelsestilstand, oprør eller borgerlige uroligheder
  • terror, naturkatastrofer eller epidemier

Du kan få hjælp over telefonen, når du er afsted på rejsen. Der er ikke en begrænsning for, hvor mange timers krisehjælp du eller de medforsikrede kan få, når I er afsted.

Efterfølgende kan du få hjælp hos en psykolog, når du vender tilbage til Danmark. Din læge skal have henvist dig inden for fire uger af hjemkomsten. Behandlingen skal være tilskudsberettiget fra den offentlige sygesikring og være efter aftale med os. Vi dækker psykologbehandling i forbindelse med krisehjælp op til 15.000 kroner.

Har du pårørende i Danmark, imens du er ude at rejse og en af de ovenstående scenarier sker? I så fald kan dine pårørende hjemme i Danmark få krisehjælp over telefonen.

Forsinkelse, aflysning og andre forhindringer

Hvordan dækker forsikringen, hvis mit fly er forsinket?

Tjek, om du har dækningen ‘Forsinkelse’ på din rejseforsikring. Det gør du på Min side.

Hvis du har ’forsinkelse’, så dækker vi ekstraudgifter til hotel og forplejning, hvis dit fly er mere end 3 timer forsinket i forhold til planlagt afgang, når forsinkelsen ikke var varslet, før du rejste fra din bopæl.

Dækker min rejseforsikring afbestilling?

Afbestilling er ikke en fast del af rejseforsikringen. Ønsker du afbestilling, kan du tilkøbe den til din rejseforsikring. Så er du dækket ved en række afbestillingsgrunde, fx hvis Udenrigsministeriet, Statens Serum Institut eller andre offentlige myndigheder fraråder rejse tre dage før planlagt rejse, men også i tilfælde af fx skilsmisse, sygdom eller tilskadekomst, tab af fuldtidsjob eller reeksamen. For at kunne afbestille, skal du have tilkøbt afbestilling inden du betaler for din rejse.

Læs mere om afbestilling

Dækker forsikringen, hvis mit fly bliver aflyst?

Hvis din planlagte flyafgang bliver aflyst, så du ikke kan påbegynde din rejse, skal du kontakte flyselskabet. Det er flyselskabet, der enten skal sørge for at ombooke dig eller give dig pengene retur for flyrejsen. Hvis du vælger at blive hjemme, dækker forsikringen ikke mistede rejsearrangementer eller overnatninger, som du har bestilt, men ikke kan benytte. Derfor er det en god idé at bestille en ny flyrejse med et andet selskab, hvis det er muligt.

Hvis du har tilkøbt vores Forsinkelsesdækning, og du allerede er på rejsen, når dit fly bliver aflyst, så dækker rejseforsikringen dine udgifter til hotel og forplejning, op til den valgte sum, indtil dit nye fly afgår.

Dækker forsikringen, hvis mit flyselskab eller rejsebureau går konkurs?

Har du har købt årsrejseforsikring inkl. Konkursdækning er du godt dækket ind, hvis dit rejseselskab eller flyselskab går konkurs. Forsikringen dækker dine rejseudgifter op til den valgte rejsesum, hvis rejsen er bestilt og betalt min. 90 dage efter dækningen trådte i kraft. Forsikringen dækker både konkurs inden afrejse og når du er på rejsemålet, så du kan komme godt hjem igen.

Har du ikke fået tilføjet konkursdækningen, så er der hjælp at hente hos Rejsegarantifonden ved pakkerejser og ved flyrejser. Ved flyrejser gælder der dog en selvrisiko pr. person, der skulle ud at rejse. Læs mere om hvordan du er stillet.

Ønsker du at tilføje dækningen Konkurs til din rejseforsikring, så ring til vores Kundeservice og bliv bedre sikret til fremtidige rejser. Du kan også selv justere din rejseforsikring under Selvbetjeningen på Min side.

Hvordan dækker forsikringen i forbindelse med en strejke før eller under min ferie?

Forsikringen dækker ikke, hvis din rejse bliver ramt af strejke, eller hvis du ikke får udleveret din bagage på rejsemålet på grund af en strejke hos lufthavnspersonalet. I stedet skal du rette dit krav mod flyselskabet eller den rejseudbyder, som har strejket. Læs gode råd og få oplyst dine rettigheder på:

Forbrugerstyrelsens hjemmeside

Jeg har købt en rejse på grund af et arrangement, og nu er det aflyst. Kan jeg afbestille rejsen?

Ja, hvis arrangementet var hovedformålet med rejsen.

Andre relevante spørgsmål

Hvordan vælger jeg den rette pakke?

Der er tre forskellige pakker af vores rejseforsikring, som er Basis, Udvidet eller Super. Du har også mulighed for at sammensætte din helt egen pakkeløsning ud fra de tre pakker, så du er forsikret præcis efter dine behov. Derudover kan tilkøbe vores afbestillingsforsikring.  

Du kan læse mere om de forskellige pakker til rejseforsikring, og hvad de dækker. Læs mere.

Får jeg bonus, når jeg har en rejseforsikring hos jer?

Som kunde i Tryg er du medlem af TryghedsGruppen, som er Trygs største aktionær og står bag TrygFonden. Det giver dig mulighed for at få udbetalt bonus, typisk 5-8 % af den samlede pris for dine forsikringer året før. 

Hvordan holder jeg mig opdateret om eventuelle naturkatastrofer på min rejsedestination?

Udenrigsministeriet holder sig opdateret omkring bl.a. naturkatastrofer på forskellige rejsedestinationer. Du kan downloade deres app Rejseklar og følge din destination, så du modtager relevante notifikationer.

Vi anbefaler dig at hente Rejseklar-appen, da den kan bruges i flere situationer, hvis du rejser eller bor i udlandet.

Hvad kan du bruge app’en til?

I appen kan du:

  1. tilmelde dig Danskerlisten, så kan du få beskeder fra Udenrigsministeriet i appen, på SMS og e-mail, hvis der opstår en alvorlig hændelse i det land, du er rejst til. Det er frivilligt at tilmelde sig Danskerlisten.
  2. finde Udenrigsministeriets rejsevejledninger og få information om sikkerhedssituationen på dit rejsemål.
  3. få gode råd, om hvad du skal gøre, hvis du er uheldig – fx i forbindelse med mistet bagage, sygdom eller kriminalitet.
  4. finde kontaktoplysninger til danske ambassader og konsulater i udlandet og til Udenrigsministeriets Borgerservice, hvis du får brug for hjælp i en akut nødsituation.

Download appen 'Rejseklar' på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvilken årsrejseforsikring har jeg?

Du skal tjekke dine forsikringsbetingelser, for at tjekke, om du har den gamle eller den nye årsrejseforsikring.

På Trygs nye årsrejseforsikring står der øverst på forsiden af betingelserne 2003, 20G3 eller lignende, mens der på Tryg’s gamle årsrejseforsikring står 1307, 13G7 eller lignende. Tryg’s nye årsrejseforsikring er typisk solgt fra 22. april 2020 og frem.

Du kan tjekke dine forsikringsdokumenter på Min side ved at logge ind. Her finder du forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. 

På Min side kan du også se, om du har tilvalgt afbestillingsdækningen, og om du har valgt Rejseforsikring Basis, Udvidet eller Super, og hvad de hver især dækker.

Hvad skal jeg huske før jeg rejser?

Det er en god idé at orientere dig om, hvad din rejseforsikring dækker, inden du rejser. Du kan tjekke din rejseforsikring på Min side under "Forsikringsoversigt". Har du brug for flere dækninger? Så kan du tilføje dem på Min side eller ringe til os på 70 11 20 20.

Det er også en god idé at tage højde for, hvilken destination du rejser til. Skal du fx til Asien eller Amerika, bør du være sikker på, at din forsikring ikke kun dækker Europa. Rejser du i EU, bør du også tjekke, om du har styr på dit blå sygesikringskort. Det er vigtigt, at du tjekker, hvordan du er dækket i destinationen. Skal du på bilferie, bør du orientere dig om, du bør have bevis på ansvarsforsikring med det grønne kort.

Læs mere om det grønne kort

Du er altid velkommen til at ringe til os, så du kan føle dig tryg, når du rejser. Vi har samlet et overblik med gode råd og ting at huske, når du skal ud at rejse. Læs mere

På ferie i USA

Dækker min rejseforsikring?

Husk at tjekke, at din rejseforsikring ikke kun gælder i EU/EØS, men hele verden. Har du din rejseforsikring hos os, kan du logge ind og tjekke din dækning.

Er mit pas gyldigt?

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter den dato, hvor du forlader USA. Alle rejsende skal have egne gyldige pas.

Skal jeg have visum til USA?

Rejser du under 90 dage i USA, behøver du ikke visum, medmindre du:

  • er tidligere straffet
  • tidligere har fået en visumansøgning afvist
  • rejser som repræsentant for den danske stat
  • ikke rejser ind i USA med et godkendt luftfartsselskab (som fx SAS)
  • ikke har en gyldig returbillet til Danmark eller et andet land uden for Nordamerika eller Caribien.

Rejser du i USA mere end 90 dage, skal du altid have visum. 
Søg om visum

Har jeg brug for en ESTA-registrering?

Har du et visum til USA, har du ikke brug for at registrere din indrejse via ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Har du ikke et visum, skal du have en ESTA-registrering for at få indrejsetilladelse i USA.

Du registrerer dig online senest 72 timer før din afrejse til USA og betaler med internationalt kreditkort. Gå til ESTA-registrering


Læs mere om pas til USA, visum og ESTA hos Udenrigsministeriet

Hvornår skal jeg være i lufthavnen?

USA’s regler for sikkerhedskontrol betyder, at du skal sætte ekstra god tid af til indtjekning i de amerikanske lufthavne. Alle passager skal gennemgå et kort interview, mere kontrol og udvidede screeninger.

Har du tjekket ind via app eller internet, skal du være i lufthavnen mindst 2 timer før afrejse. Tjekker du ikke ind via app eller internet, skal du være i lufthavnen mindst 3 timer før afrejse.

Børnefamilie står sammen foran et tog

Vi har samlet gode råd til dig

Vi har samlet et overblik af gode råd til dig om blandt andet skiferie, solferie, helbred på rejse, at blive klar til rejsen og bilferie. 

Fandt du ikke svaret på dit spørgsmål?

Du kan se listen over de andre emner, som vi har samlet spørgsmål og svar til.


Vi vil gerne hjælpe dig videre. Har du spørgsmål til, hvordan du er dækket, kan du kontakte Tryg Rejseskade på telefon 44 20 26 77.


Du kan også anmelde din skade online.